Sikeres üzenetküldés!

Honnan szerezz inspirációt az új weboldalad megjelenéséhez?

2022. 05. 09.

Egy új weboldal esetében fontos az alapos tervezés és a logikus szerkezet felépítése, de végső soron ugyanennyire elengedhetetlen egy olyan design is, ami felkelti a felhasználók figyelmét. A kérdés persze felmerül, hogy honnan lesz ilyen megjelenésünk, valamint honnan szerezhetünk ötleteket és inspirációt?

Amikor weboldal kinézetet tervezünk, természetesen nem az a cél, hogy a semmiből, teljesen új megközelítéseket és ötleteket találjunk ki. Érdemes először inspirálódni, ötleteket gyűjteni, hogy aztán ezekből építkezve rakjuk össze a saját, egyedi designunkat. Nézzünk is meg néhány tippet!

Sablon oldalak

Rengeteg olyan oldal létezik, ahol előre elkészített HTML, vagy WordPress sablonokat találsz. Nagyon fontos, hogy ezeket ne egy az egyben használjuk, mert elsősorban a weboldalad tartalmának kell meghatároznia a designt és nem fordítva, ebből pedig máris következik, hogy előre elkészített sablonokból nem a legszerencsésebb dolgozni, viszont inspirálódásra tökéletesek. Ilyen oldalak, amiket nyugodtan használhatsz:

Webdesignerek portfóliói

Ha ismersz a szakmában néhány profi webdesignert, akkor érdemes lehet megnézni a portfóliójukat, elég sok kreatív ötletet lehet ezekből ellesni, amit a te weboldaladra szabva alkalmazhatsz.

Külföldi profik referenciái

Nemzetközi szinten is érdemes körülnézni, gyakran találni elég menő referenciákat. Csak írd be a Google keresőbe, hogy “webdesign New York”, vagy “web development Berlin” stb. Nézelődj a helyi ügynökségek referenciái között, sok érdekes és szép megoldással fogsz találkozni!

Webdesignerek Instagram oldalai

Instán sok olyan webdesigner van, akik megosztják a követőikkel a projektjeiket. Egyrészt elég kreatív megoldásokkal találkozhatsz, másrészt pedig, elég ha találsz 1-2 profit, megnézed ők kiket követnek és pillanatok alatt találni fogsz olyan profilokat, akik magas szinten űzik a designolást.

Konkurenciák

Nézd meg a konkurenciáit annak a cégnek/szolgáltatásnak, aminek a weboldalát készíted. Inspirálódj, hogy ők milyen ötleteket használnak, és emeld ki azokat a részleteket, amiket úgy gondolod, hogy te jobban is meg tudsz csinálni, hogy tényleg a te oldalad legyen az első!

Nagyon fontos megjegyezni, hogy sose azt nézd, hogy az egyes részeket hogyan tudnád lenyúlni! Egyrészt azért, mert az nem a te tulajdonod, másrészt pedig neked is az a célod, hogy kitűnj a tömegből, ezt pedig csak egy saját képedre alakított weboldallal fogod tudni elérni. Az inspirálódásnak a lényege, hogy minél több minőségi ötletet gyűjts, ezek alapján találj ki új dolgokat, és rakd össze a saját, egyedi megjelenésedet.

Fontos megemlíteni, hogy a trendek változnak, ahogy a technológiák is fejlődnek, emiatt pedig érdemes néhány évente új weboldalt készítenünk, hogy lépést tartsunk a konkurenciával és megőrízzük a versenypozíciónkat a neten. Ha úgy érzed, hogy aktuális lehet neked is egy új weboldal, akkor dobj egy üzenetet és beszéljük át a részleteket!


Rák Szabolcs

Rák Szabolcs

sitepro.hu

Érdekelnének hasonló tartalmak?


Ezek is érdekelhetnek