Sikeres üzenetküldés!

Egyedi weboldalak erősségei

2022. 05. 16.

Egy új weboldal fejlesztése előtt gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen típusú weboldalra van szüksége a megrendelőnek? Nulláról megírt, egyedi weboldal legyen, ami teljesen az ő igényeire van szabva, vagy célszerűbb egy sablon megoldásban gondolkodni?
Ebben a cikkben sorra vesszük az egyedi weboldalak erősségeit.

Mikor mondjuk, hogy egyedi egy weboldal?

Egyedi weboldalról akkor beszélhetünk, amikor a weboldal kinézetét webdesigner készíti el, a kódolást pedig egy webfejlesztő végzi úgy, hogy a kész weboldal stílusban igazodjon a megrendelő arculatához és elképzeléseihez. A weboldal egyes elemei mind egy előre megtervezett struktúrában követik egymást, hogy a honlap célzottan terelje a látogatókat és ezáltal hozza a kitűzött célokat. Manapság már rengeteg jól elkészített sablon áll rendelkezésre, amivel a teljes folyamat sokkal gyorsabb és ezáltal olcsóbb is lehet, de minden esetben érdemes átgondolni, hogy melyik megoldással járunk jobban.

Egyedi, vagy sablon oldalra van szükségem?

Először is szögezzük le, hogy nem jobb az egyik a másiknál, ugyanúgy megvan az előnye és a hátránya is mind az egyedi és mind a sablon megoldásoknak. Egy induló vállalkozás esetében, amikor még nem feltétlenül fér bele egy költségesebb weboldal, vagy amikor csak egy egyszerű, ajánlatkérős honlapra van szükség, akkor a sablonok kifejezetten jó megoldásnak számítanak, legalábbis ideiglenesen.

Egyedi weboldalban akkor érdemes gondolkodni, ha fontos a minőség, ha hosszú távra gondolkodunk, vagy ha komplexebb igényeink vannak/lesznek. Egy egyedi weboldal rengeteg olyan előnnyel rendelkezik, amivel egyszerűbb lesz kitűnni és amivel megkönnyítheted a későbbi folyamatokat. De nézzük is meg ezeket az előnyöket!

Milyen előnyei vannak egy egyedi weboldalnak?

Arculatra szabott egyediség

Az oldal designja teljesen a vállalkozásod arculatához fog igazodni, hogy a felhasználók egyszerűen összeköthessék a brandeddel. Ezzel egységesebb lesz az online megjelenésed, mivel ugyanazt tudod kommunikálni minden platformon nem csak a szövegeddel, de a megjelenéseddel is.

Korlátlanság

Az egyedi weboldalak talán egyik legnagyobb előnye a korlátlanság, mert nem nagyon létezik olyan igény, amire nem lehet megoldást találni. Eszedbe jutott egy olyan automatika, amivel egyszerűsítheted a munkádat, vagy csak szeretnéd egy külső rendszerrel összekötni a saját adataidat? Nem probléma! Sokkal nagyobb a mozgástér, bármilyen speciális funkciót és modult képesek megalkotni a designerek és a fejlesztők.

Könnyű kezelhetőség

Az esetek többségében egy jól megépített, egyedi weboldalhoz tartozni szokott egy olyan admin felület, amivel a honlap tulajdonosa egyszerűen tudja kezelni a rendszert. Ha ez az admin felület úgy készül el, hogy a kezelése élmény legyen, az rengeteget pluszt tud adni. Nincsenek felesleges beállítási lehetőségek, vagy olyan elemek, amik csak összezavarnak, helyette olyan elrendezések, színek és legfőképpen adatok és információk szerepelnek, amikkel a weboldal óriási segítség lesz a mindennapokban.

Automatizmusok

Napjainkban a vállalkozók többsége időhiányban szenved, túl sok mindenre kell egyszerre odafigyelni és rengeteg rendszert kell nap, mint nap kezelni. Ezeket a folyamatokat tudja egyszerűsíteni, vagy teljesen átvenni egy jól megtervezett és lefejlesztett automatizmus. Itt beszélhetünk a tömeges automata e-mailekről, automatizált online számlázásról, külső rendszerek integrálásáról, Messenger botos ügyfélszolgálatról, időpontfoglaló rendszerről és még sorolhatnánk a végtelenségig. A lényeg a tehermentesítés, hogy a weboldal tulajdonosa tényleg a szakmájával tudjon foglalkozni és ne az adminisztratív feladatok vigyék el az értékes idejét.

Kevesebb kockázat

Borzasztó fontos, hogy egy weboldal biztonságos legyen, ilyen szempontból mindenképpen előnyös, ha egyedi weboldalban gondolkodunk. Értelemszerűen a sablon megoldásokból több is található a neten, emiatt pedig a támadók is előszeretettel mozdulnak el ebbe az irányba, mert elég egy sérülékenységet felfedezni és máris sokkal több rendszerben tudnak kárt okozni. Ezenkívül, egy egyedi fejlesztés esetén teljes hozzáférésünk van a forráskódhoz, úgy alakítjuk a rendszert, ahogy mi szeretnénk, éppen emiatt egyszerűbb is nagyobb hangsúlyt fektetni a biztonságra.

Hosszútávú befektetés

Habár egy sablon oldal elkészítése akár 1-2 nap alatt meg lehet, ez hosszabb távon mégsem feltétlenül kifizetődő. Ezt több irányból is meg lehet közelíteni, de például, ha az előző pontot vesszük, egy feltört weboldal visszaállítása és javítása az esetek többségében elég költséges lehet, arról nem is beszélve, hogy egy lendületesen fejlődő vállalkozás esetén, ha a weboldal, és ezáltal az online megjelenés nem tudja tartani a lépést, azzal folyamatosan potenciális ügyfeleket veszíthet.

Presztízs

Kevésbé tűnhet fontosnak, de azok a vállalkozások, akik már nevet szereztek a szakmában, nem feltétlenül engedhetik meg maguknak, hogy online megjelenésükben olyan kinézetük legyen, mint a konkurenciának. A haladó cégek a termékeikkel, vagy szolgáltatásukkal magas színvonalat képviselnek, éppen emiatt nem túl megnyerő, ha egy néhány kattintással összerakott sablonnal mutatkoznak be az új ügyfeleknek. Jóval eredményesebb tud lenni egy már létező arculatra kialakított design, ami minden részletében a minőséget tükrözi.

Összegzés

Egy egyedi weboldal rengeteg olyan előnnyel jár, ami segít egy haladó vállalkozásnak. A korlátlanság, az automatizmusok és a biztonság ma már olyan tulajdonságok, amik elengedhetetlenek az online sikerhez, és a fejlődéshez. Ha neked is fontos a minőség és hosszú távra tervezel, akkor keress meg az alábbi űrlapon keresztül és kezdjük el a közös munkát együtt!


Rák Szabolcs

Rák Szabolcs

sitepro.hu

Érdekelnének hasonló tartalmak?


Ezek is érdekelhetnek