Sikeres üzenetküldés!

Google Cégem: Ezekre a pár perces alapbeállításokra figyelj

2023. 11. 06.

A Google Cégem egy olyan 100%-ig ingyenes szolgáltatása a Googlenek, amit egyszer kell jól beállítani, utána viszont eredményesebb helyen fogsz szerepelni a Google találati listáján, a Google Mapsen, és a Google Store-ban egyaránt. Kezdésnek nézzük, hogy mi is ez pontosan!

Mi az a Google Cégem?

A Google Cégem profilod abban segít, hogy a vállalkozásodat, és téged egyszerűbben megtaláljanak a keresések során. Amikor egy keresést indítasz a Google-ben, vagy a Google Maps-re írsz be egy címet, akkor (biztosan te is találkoztál már ezzel) gyakran szokott cégeket, helyeket, vagy termékeket felsorolni. Ez igazából egy plusz, ingyenes lehetőség arra, hogy a weboldaladra kattintás előtt már megmutasd, hogy ki is vagy pontosan, és miért érdemes téged választani.

Miért jó, ha van Google Cégem profilom?

Segít abban, hogy könnyebben vegyék fel veled a kapcsolatot, és egyszerűbben találjanak rád. Ideális esetben az irodád címét és a termékeidet is meg tudod itt adni, viszont ha ez nálad nem opció, akkor is érdemes megcsinálnod, mert még ezek nélkül is segít abban, hogy könnyebben kapcsolódjanak veled, vagy a cégeddel.

Mivel a Google egyik szolgáltatásáról van szó, ezért ők is előnyben részesítenek téged, ha kitöltöd ezeket az adatokat. Egyrészt azért, mert többet fognak tudni rólad, így hamarabb fog ajánlani is, másrészt meg hát na… Csak az ő szolgáltatásukat használod.

Milyen alapbeállításokat kell megcsinálnom a Google Cégemben?

Miután regisztráltad a cégedet, meg kell adnod néhány adatot, amit majd feltűntethet a keresések során. Fontos, hogy ami adatot csak meg tudsz adni, azt add is meg, hogy eredményesebben működjön a jövőben.

Az alapokon túl, ha lehet nálad időpontot foglalni, azt is add meg, a nyitvatartásod se maradjon le, és ami nagyon fontos, hogy ha fizikai címmel is rendelkezik a vállalkozásod, akkor azt is jelöld meg, hogy ha valaki a környékeden keres Google Maps-en, akkor mindenképpen az elsők között dobjon fel téged.

Miért fontosak a Google Cégem vélemények?

A vásárlói vélemények, vagy visszajelzések azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók pontos képet kapjanak arról, hogy hogyan dolgoztok. Ha jól végzitek a dolgotokat, akkor nagyrészt 5 csillagos értékeléseket, és pozitív írásokat fogtok kapni. Ezeket egyébként egy link segítségével ti is be tudjátok kérni, hogy minél több ilyen legyen.

Miután kaptál vásárlói véleményeket, fontos, hogy ezekre reagálj is. Tudsz egyrészt like-olni, de ami számodra fontosabb, hogy írásosan, esetleg képpel kiegészítve válaszolj, hogy a felhasználók lássák, hogy foglalkozol velük, és van köztetek interakció.

Ami sokkal fontosabb, hogy a negatív véleményeket is kezeld. Ha egy csillagos értékelés, esetleg panasz érkezik, arra rögtön reagálnod kell, mert ha napokig, vagy hetekig ott éktelenkedik egy negatív visszajelzés, amire semmilyen reakciót nem kapott a vásárló, az azért elég rossz képet fest...

Használj képeket a Google Cégemben

A képek feltöltése elsősorban fizikai üzleteknél, vagy irodával rendelkező szolgáltatóknál működik. Egyrészt abban segít, hogy képkereséseknél feldobja a te képeidet is, másrészt, ami talán fontosabb, hogy jó lehetőséget ad ahhoz, hogy az általad választott képeket jelenítse meg a Google Maps-es kereséseknél.

Válaszolj rendszeresen a feltett kérdésekre

A felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy kérdéseket tegyenek fel a vállalkozással kapcsolatban a Google Cégem profilod tulajdonosának. Ezekről alapértelmezetten kapni fogsz egy értesítést, amire jó ha figyelsz is, mert nyilván mindenkinek az az érdeke, hogy erre minél gyorsabban megérkezzen a válasz.

Ha sok üzenet érkezik, akkor könnyítsd meg a saját dolgodat, és rendszerezd a kérdéseket! Figyeld meg, hogy milyen témában érdeklődnek gyakrabban, és célozd meg azt, hogy ezekről sűrűbben kommunikálsz, vagy tedd fel a weboldalad GYIK listájába.

Rendszeres bejegyzések is meg tudsz osztani

A Google Cégem egyik funkciója még, hogy meg tudsz osztani rendszeresen, blog bejegyzések formájában olyan tartalmakat, amivel könnyen megoszthatsz közérdekű és hasznos információkat a jelenlegi és potenciális ügyfelekkel.

Erről tudni kell, hogy azok a bejegyzések, amiket ide posztolsz, csak 7 napig lesznek jelen. Ez azt jelenti, hogy ideális esetben hetente egyszer, lehetőleg ugyanakkor érdemes ide posztolni ahhoz, hogy folyamatosan jelen legyél.

Itthon ennek igazából nincs olyan óriási elérése, viszont ha rendszeresen blogolsz a weboldaladon, akkor érdemes azokat a tartalmakat itt is megjeleníteni, mert csak heti plusz 5 percet vesz igénybe, de keresőoptimalizálás szempontjából már pozitív hatást fogsz tudni elérni vele.

Összegzés

Ezek lettek volna azok az alapbeállítások, amiket el kell végezned, hogy eredményes legyen a Google Cégem oldalad. Igazából egyszer kell rendesen megcsinálnod, utána nagyon ritkán kell módosítgatnod rajta, viszont a Google nagyon szereti, ha van ilyen, emiatt nagyobb esélyed van a találati listán is előrébb kerülni.


Rák Szabolcs

Rák Szabolcs

sitepro.hu

Érdekelnének hasonló tartalmak?


Ezek is érdekelhetnek